Η Χορωδία Τρίπολης στην Κέρκυρα



Το τριήμερο 19, 20 και 21 Απρίλη η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ταξίδεψε στην Κέρκυρα ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση για Συναυλία, με τα δύο τμήματά της, τη LA VITA (Μος η Ελένη Αλεξοπούλου) και το ΜΙΚΤΟ (Μος η Αμαλία Γούλα). Στο πιάνο και στο ακορντεόν ο βιρτουόζος Παναγιώτης Μαρκόπουλος.
Ήταν μια ανοιξιάτικη έξοδος της Χ.Τ. στο μαγευτικό νησί των Φαιάκων που ενθουσίασε και έτερψε την 60μελή αποστολή των χορωδών και συνοδών· την οποία αποστολή συνόδεψαν η τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παιδίατρος, Γεωργία Παναγοπούλου, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοσκινάς.
Η αποστολή ξεναγήθηκε -από ξεναγό- εντός κι εκτός της πόλης της Κέρκυρας, προσκύνησαν τον Άγιο, γεύτηκαν τα κερκυραϊκά ποτά κι εδέσματα, ψώνισαν ενώ, με ακορντεονίστα τον Παναγιώτη, η διαμονή ήταν μία διαρκής διασκέδαση... Όσο για τους Βελονάδες, το κεφαλοχώρι, αυτό και τι δεν έκανε και τι δεν πρόσφερε για να ικανοποιήσει τους Τριπολιτσιώτες χορωδούς...! Ένας μπουφές που περιλάμβανε “και του πουλιού το γάλα”!
Δύο εβδομάδες μετά, τη Μεγάλη δηλαδή Εβδομάδα, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Τρίπολης, απέδωσε πολυφωνικά τα εγκώμια και τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής στα σκαλιά του κουκλίστικου Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου! Η μεσημβρινή αυτή κατάνυξη – πρόγευση της βραδινής του Επιταφίου –, ενώπιον Τριπολιτών και επισκεπτών, γέμισε το χώρο με ευλάβεια χαρακτηριστική της μέρας και της διάθεσης!
Υπάρχουν κι άλλες προσκλήσεις που αναμένουν τη Χ.Τ.... Προς τούτο οι πρόβες συνεχίζονται “και όσοι πιστοί προσέλθετε” και δε θα το μετανιώσετε αφού η Χ.Τ. είναι ο Τριπολίτικος Καλλιτεχνικός Σύλλογος με πανελλήνια -και όχι μόνο- εμβέλεια! Είναι ο πολιτιστικός φορέας της πόλης που διαφημίζει την Τρίπολη, εντός κι εκτός Ελλάδας, για τέσσερις δεκαετίες!
Από το Δ.Σ. τής
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη