Πόσους διαδηλωτές χωράει το Σύνταγμα ;





Και ενώ τελείωσε το Συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας, ολοένα και περισσότερα άρθρα(όπως και αυτό εδώ) άρχισαν να αναρωτιούνται και να προσπαθούν να πληροφορήσουν το κοινό απαντώντας στο ακόλουθο ερώτημα : "πόσους διαδηλωτές χώρεσε σήμερα το Σύνταγμα;"

Ο καθένας έχει τη δική του απάντηση. Από τη μια οι επίσημες αρχές αναφέρουν ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 140.000 άτομα ενώ συνολικά στη πρωτεύουσα κατέφθασαν 283 λεωφορεία. Το Μαξίμου σχολίασε ότι : "το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα" χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει τον σεισμό των εκατομμυρίων διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα, όπως την φαντάζονταν οι διοργανωτές της.
Ακόμα δεν έλειψαν και εκείνοι οι οποίοι μέσα από επιστημονική ματιά έδωσαν την ακόλουθη απάντηση :

"Αν οι διοργανωτές καταφέρουν και «στοιβάξουν» ώμο με ώμο και χωρίς να κουνιούνται, 1 εκατομμύριο κόσμου, τότε θα χρειαστούν ούτε λίγο ούτε πολύ 360.000 τετραγωνικά μέτρα (με ένα μέσο υπολογισμό 0,36 τετραγωνικών για τον καθένα, δεδομένου πλάτους ώμων 60 εκατοστών).
Πράγματι, τότε η πλατεία Συντάγματος των μόλις 14.454 τετραγωνικών θα είναι αρκετά μικρή, κι έτσι – όπως φαίνεται και στο διάγραμμα – αναμένουμε με αγωνία να δούμε τις εξής πλατείες και δρόμους τελείως γεμάτους: Αμαλίας (25.284 τ.μ.), Ομόνοια – Πανεπιστημίου – Σταδίου – Β. Σοφίας έως την αμερικάνικη πρεσβεία (112.324 τ.μ.), Προπύλαια και Πλατεία Κοραή (34.409 τ.μ.), Πατησίων από Ομόνοια έως Αλεξάνδρας (16.242 τ.μ.), Αλεξάνδρας από Πεδίον του Αρεως ως Αμπελόκηπους (59.220 τ.μ.), Πειραιώς από την Ομόνοια έως την Κουμουνδούρου (9.822 τ.μ.), Φιλελλήνων (6.039 τ.μ.), Ερμού (4.994 τ.μ.), Μεταξουργείο – Αγ. Κωνσταντίνου (15.080 τ.μ.), Μάρνη (10.650 τ.μ.), Ακαδημίας (19.565 τ.μ.)."

Άσχετα με το εάν ήταν 1 εκατομμύριο ή 140.000, για πρώτη φορά στην διάρκεια του 21ου συναντάμε μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού -ασχέτως πολιτικών και  ιδεολογικών πεποιθήσεων- να διαδηλώνει στη Πλατεία Συντάγματος. Παρ 'όλες τις  κοινωνικές  διαφορές , βγήκαν στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να διεκδικήσουν το όνομα της μιας και μοναδικής Μακεδονίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS