Κίνδυνος στην παλιά Εθνική Οδό Άργους – Τρίπολης απο τα βόδια





Οι καταγγελίες για τα βόδια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο δρόμο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Κυρίως τα βράδια, βοοειδή εμφανίζονται ξαφνικά στην παλιά Εθνική Οδό Άργους – Τρίπολης, προκαλώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους οδηγούς. Το ίδιο ισχύει και για όσους κινούνται και σε δευτερεύοντες δρόμους που διασχίζουν την περιοχή, όπως αυτοί που οδηγούν προς τον Αχλαδόκαμπο.



Οι οδηγοί παραπονιούνται για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με τα ζώα να εμφανίζονται ξαφνικά στο σκοτάδι και να απειλούν την ασφάλεια τους και την ακεραιότητα των οχημάτων τους και των ίδιων των επιβαινόντων. Τα βοοειδή κινούνται τόσο την παλιά εθνική οδό, όσο και στους δευτερεύοντες δρόμους, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αναζητώντας τροφή. Οι οδηγοί δηλώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ζώα είναι δυσδιάκριτα στο σκοτάδι, ειδικά όταν αυτοκίνητα με φώτα τα προσεγγίζουν, και υπάρχει κίνδυνος απρόβλεπτων ατυχημάτων.


Ο κ. Θοδωρής Μπόγρης, πρόεδρος Κοινότητας Αχλαδοκάμπου, δήλωσε στο anagnostis.org ότι έχει ειδοποιήσει την αστυνομία, την εισαγγελία και το δασονομείο για το πρόβλημα. «Τα βόδια αυτά κατεβαίνουν και σε ιδιοκτησίες παραγωγών και κάνουν ζημιά στα ελαιόδεντρα», είπε. Όπως επισημαίνει ακόμα, ιδιοκτήτες κτημάτων έχουν κάνει αναφορά στο δασονομείο και στην κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.





Το πρόβλημα με τα βόδια που κυκλοφορούν ελεύθερα στην παλιά εθνική οδό Άργους – Τρίπολης είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τα ζώα αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής και προκαλούν ζημιά στις περιουσίες των παραγωγών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη