Στις 17 Απριλίου η Ολυμπιακή φλόγα σε Τεγέα και Τρίπολη



Ολυμπιακή Φλόγα-Άναμμα και σκυταλοδρομία στην Ελλάδα: Πλήρες πρόγραμμα

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την τελετή άναψης των Ολυμπιακών φλόγας και την Ολυμπιακή σκυταλοδρομία που θα ξεκινήσει επίσημα την αντίστροφη μέτρηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
Η τελετή άναψης της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου, με την Υψηλή Ιέρεια Μαίρη Μηνά να χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό κυρτό καθρέφτη για να ανάψει την Ολυμπιακή Δαυλή χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του ήλιου. Στη συνέχεια, η Μεγάλη Ιέρεια θα παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον πρώτο δρομέα της σκυταλοδρομίας, κωπηλατώντας τον Ολυμπιακό Ολυμπιονίκη Στέφανο Δούσκο, στην άκρη του αρχαίου σταδίου στην Ολυμπία, ξεκινώντας την σκυταλοδρομία 11 ημερών στην Ελλάδα.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στις 26 Απριλίου, στην Αθήνα, διανυκτερεύουν στη Γαλλική Πρεσβεία και στη συνέχεια αναχωρούν για Γαλλία με το πλοίο «Belem» την επόμενη ημέρα.
Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου, όπου θα ξεκινήσει το γαλλικό τμήμα της σκυταλοδρομίας Δαυλών, διάρκειας 68 ημερών μέχρι να κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων Παρίσι 2024 στις 26 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας της Ολυμπιακής σκυταλοδρομίας στην Ελλάδα
Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας:
Την πρώτη μέρα Τρίτη 16 Απριλίου θα ξεκινήσει η σκυταλοδρομία στην αρχαία Ολυμπία και θα συνεχιστεί στις κωμοπόλεις Αμαλιάδα, Ήλιδα, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πύργο, Ζαχάρω, Φιλιατρών και Πύλου.
Από την Πύλο τη δεύτερη ημέρα Τετάρτη 17 Απριλίου η σκυταλοδρομία θα φτάσει στη Μεθώνη, Σπάρτη, Τεγέα, Τρίπολη, Μυκήνες, Ναύπλιο, Νεμέα και Πειραιά. Από το λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 18 Απριλίου η φλόγα θα μεταφερθεί με πορθμείο στην Κρήτη και στη συνέχεια αεροπορικώς στο νησί Καστελλόριζο. Την ίδια μέρα θα επιστρέψει στην Κρήτη για να συνεχίσει τη σκυταλοδρομία στις κωμοπόλεις Αγίου Νικολάου, Κνωσσού, Ηράκλειο, Ρεθύμνου και Χανίων.
Η Ολυμπιακή φλόγα θα επιστρέψει εν μια νύχτα στον Πειραιά.
Την τέταρτη ημέρα Παρασκευή 19 Απριλίου η φλόγα θα πετάξει στα νησιά Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο πριν επιστρέψει στην Αθήνα.
Το Σάββατο 20 Απριλίου η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη και θα συνεχιστεί προς Δελφούς, Λαμία και Βόλο.
Την έκτη ημέρα Κυριακή 21 Απριλίου η Ολυμπιακή σκυταλοδρομία θα αναχωρήσει από τον Βόλο για Θεσσαλονίκη περνώντας από τις πόλεις Λάρισας, Τρικάλων, Καλαμπάκας και Μετέωρα.
Από τη Θεσσαλονίκη την έβδομη ημέρα, η σκυταλοδρομία θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στους αρχαίους Φιλίπους, Καβάλα, Ξάνθη, Κομητηνή και Αλεξανδρούπολη.
Την όγδοη ημέρα Τρίτη 23 Απριλίου η φλόγα θα ταξιδέψει στις πόλεις Ελευθερούπολης, Βέροιας, Βεργίνας, Αιγαίου και Ιωαννίνων.
Από τα Ιωνάνινα η σκυταλοδρομία της ένατης μέρας θα συνεχιστεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο νησί της Κέρκυρας.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα ξεκινήσει στην Κέρκυρα και θα μετακομίσει στο Μεσολόγγι, Πάτρα και Κόρινθο.
Επιτέλους την ενδέκατη ημέρα Παρασκευή 26 Απριλίου η σκυταλοδρομία θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών μετά το πέρασμα των Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαύριο και Σούνιο.
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Πηγή: Έλληνας δημοσιογράφος
Του Τάσου Κοκκινίδη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη