
Η συνταγή προέρχεται από τον κ. Alekos Aloizos – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Αν αγαπάς τη σπιτική πίτσα με αφράτη, μυρωδάτη ζύμη, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Με απλά υλικά, χωρίς πολύ κόπο και με αποτέλεσμα που ξεπερνά τις επαγγελματικές, θα γεμίσει το σπίτι με το πιο λαχταριστό άρωμα. Ιδανική για κάθε μέρα, για παιδικό πάρτι ή για εκείνες τις Κυριακές που όλοι ζητούν “κάτι σπιτικό αλλά διαφορετικό”.
Υλικά για τη ζύμη (για 2 ταψιά)
- 3 ποτήρια χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό)
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις φουσκώσει, τη ζυμώνουμε ξανά ελαφρά με λίγο επιπλέον αλεύρι και την αφήνουμε να ξαναξεκουραστεί.
Λαδώνουμε τα ταψιά και ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και τα υλικά της επιλογής μας (αλλαντικά, πιπεριές, μανιτάρια κ.ά.).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180–190°C, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή Χρυσές Συνταγες
Δημοσίευση σχολίου